Artikel i information om Gyldendals udgivelse af Halfdans Rasmussen

Artikel i information om Gyldendals udgivelse af Halfdans Rasmussen

Kære alle,
Journalisten Andrea Dragstad fra dagbladet Information har interviewet den amerikanske professor Philip Nel, bibliotekaren Hanna Filali El Gourftii og undertegnede i denne artikel. Ligesom Andrea Dragstad har lyttet med, når Wilhelmina Magallane læser digte op for sine børn.

Jeg fremhæver disse citater fra artiklen.

“Man skal se på sit barn og vurdere situationen ud fra dets alder og forudsætninger, siger Hanna El Gourfti”

“Undlad at læse det, bare fordi det er et børnerim. En mulighed, forældre skal overveje, er, at det, de måtte have elsket som børn, kan skade og såre andre. Når nogen forsvarer det med, at det var et acceptabelt ord på daværende tidspunkt, får jeg altid lyst til at spørge: For hvem? N-ordet er og har altid været racistisk, siger Philip Nel.”

Og mit eget citat:

“Hvis børnelitteraturen afspejler mere diversitet, kan børn nemmere nå til forståelse og accept af hinanden. Men det er vigtigt, at læsning af multikulturel litteratur ikke bliver til »årets eksotiske oplevelse«, men at det inkorporeres som en helt naturlig del af bogreolen.”

God fornøjelse med læsningen af hele artiklen og god weekend 

https://www.information.dk/kultur/2019/06/guide-saadan-laerer-treaarige-kun-halfdan-rasmussen-maa-sige-neger?utm_source=amb&utm_medium=email&utm_campaign=artikel&fbclid=IwAR0Brw9Fu3-v3i0BGGn_ULKgDoK2nJj2kyWpcIi5ErB4sd1hVgva6MAh-90

Leave a comment

Name
E-mail
Website
Comment