Kulturmøder i børnelitteraturen – debatmøde

Kulturmøder i børnelitteraturen – debatmøde

Kulturmøder i børnelitteraturen – debatmøde

Må man spørge mennesker med en anden hudfarve, hvor de kommer fra? Hvad er (hverdags)diskrimination, og hvordan ser den ud? Hvordan ser det ud med minoriteter i litteraturen? Hvordan skriver man om hudfarve, kultur og religion i børnelitteraturen?
I torsdags (21/6/2018) var jeg inviteret til boglancering af en ny, multikulturel børnebog, “Nour og Noras første dag i børnehave” i KBH. Bogen sætter fokus på kulturmøder i børnehøjde og er skrevet af Camilla Kaj Paulsen, som i samarbejde med Mellemfolkeligt Samvirke og Sammen mod Racisme inviterede fire i panelet samt alle med interesse i emnet til en samtale om minoritetsrepræsentationer, diskrimination, kulturmøder og meget mere.

Det var en livlig, energisk og spændende aften, hvor kropslige erfaringer fra danskere med mørk hudfarve, erfaringer fra en hvid forfatter, der skriver om kulturmøder, erfaringer fra aktivister mod racisme og erfaringer fra forskning om multikulturel litteratur blev diskuteret. Deltagerne var Camilla Kaj Paulsen, initiativtager og forfatter til “Nour og Noras første dag i børnehave” Leyla Bautista, Illustrator af bogen “Nour og Noras første dag i børnehave”; Wid Thani, Pædagogmedhjælper og frivillig i Sammen mod Racisme, Mary Tesfay, som er blogger om livet som etnisk minoritet og mig.

Leave a comment

Name
E-mail
Website
Comment