Sorte og brune børn i litteraturen

Sorte og brune børn i litteraturen

Sorte og brune børn i litteraturen

I amerikanske børnebøger er det sorte og brune barn meget mere synligt end herhjemme. Det fortalte jeg om til mit oplæg på statusseminar for børn- og ungdomslitteratur i København i fredags (arrangeret af selskabet for børnelitteratur IBBY). Her er det Bjarne W. Andresen, der har fanget et billede, hvor jeg citerer min vejleder Michelle Martin fra Seattle og viser en smuk bog frem: “Crown, an ode to the fresh cut” skrevet af Derrick Barnes og illustreret af Gordon C. James (2018).

Til dette oplæg fortalte jeg om min forskning, hvor jeg undersøger, hvordan elever positionerer sig i klasseværeslet, når de læser multikulturelle tekster. Jeg præsenterede også min definition på multikulturel litteratur og argumenterede for anvendelsen af det begreb, fremfor fx indvandrerlitteratur eller andre begreber. Budskabet til lytterne, som både var forfattere, forlagsredaktører, undervisere, bibliotekarer og folk, der bare er interesserede i børne. og ungdomslitteratur generelt var, at vi må have større diversitet i børne- og ungdomslitteraturen herhjemme, og at det ikke er ligegyldigt, hvad vi kalder litteraturen, eller hvordan vi arbejder med denne i praksis. . #Multikulturellitteratur

Leave a comment

Name
E-mail
Website
Comment