Foredrag

Hvilke foredrag tilbyder jeg?

Jeg tilbyder forskellige foredrag, der kredser om emnerne social kontrol, integration, minoriteter og kulturmøder. Min stemme er vigtig i integrationsdebatten, fordi jeg har skarpe holdninger til det dobbeltliv og den sociale kontrol, som mange unge flerkulturelle unge oplever. Samtidig forsøger jeg at rumme, at nogle mennesker ønsker at fastholde det liv efter eget valg. Retten til at bære tørklæde bliver der kæmpet for, og det bakker jeg op om; men hvem kæmper for retten til at smide det?

I mine foredrag kommer jeg ind på menneskers deltagelse i og tilhørsforhold til forskellige kulturer, og jeg deler mine egne og andres kvinders erfaringer med at leve og navigerer mellem modsatrettede kulturer.

Min stil er humoristisk, nede på jorden, ligetil, provokerende og baseret på viden og forskning om de emner, jeg tager op.

Mine foredrag varer i 2 x 45 minutter med pause imellem og mulighed for at stille spørgsmål til sidst.  Jeg tilpasser mine foredrag efter målgruppen. Der er forskel på, om jeg skal fange og inspirere unge eller voksne.

Fra dobbeltliv til ærlighed – mine egne erfaringer

Præsentation af en normbryder

Hvad sker der, når en 12-årig pige fra Vollsmose beslutter sig for at spare sammen til at flytte hjemmefra, fordi hun vil være selvstændig? Hvad sker der, når hun gør det som 18 årig?
Hør om min vej ud af Vollsmose og min kamp for min egen frihed, hvor jeg hele tiden har vendt den anden kind til, når min familie har smidt mig ud. I dette foredrag får I en rørende fortælling om min opvækst i et miljø med social kontrol og de løgne, jeg fandt på, for ikke at blive straffet for den jeg var, og de ting, jeg gjorde. I foredraget læser jeg op fra mine dagbøger fra dengang, jeg boede hjemme. I bliver inviteret ind i en barsk virkelighed, hvor dagbogen har været min bedste ven. Og I får fortællingen om en pige, der levede et dobbeltliv i frygt for at miste sin familie, men som langsomt og over mange over har vist sit sande jeg til sin familie. Min fortælling handler også om tilgivelse, kærlighed og om at byge en bro til min familie og deres traditioner.

Perkerpiger på kanten – dobbeltliv og kulturel innovation

Dette foredrag tager temaet om “dobbeltliv i ghettoen” op.

Det er på tide, at vi sparker voldsomt til den samfundsmæssige debat, hvor vi glemmer et insider-perspektiv på det dobbeltliv og pres, som en kvinde kan opleve i et arabisk/muslimsk miljø. Lige nu fokuserer vi på de muslimske minoritetskvinder, der kæmper for retten til at bære tørklæde og retten til at være muslimer og føre karriere. Et fokus som har været vigtigt og er vigtigt, men som blindt fokuserer på en rosenrød opfattelse af indvandrerpiger, der klarer sig flot, får 12-taller, tror på Islam og er super stærke. De er gode til at råbe højt. Og vi andre er gode til at lytte til dem. Hvad med de unge piger og kvinder, der ikke bliver hørt? Det kræver en enorm styrke og selvstændighed at komme ud af et indsnævret muslimsk miljø, hvor overvågning, social kontrol, magt, skyld, skam, ære og trusler er dagligdag. Det er på tide, at højtråbende minoritetskvinder også kæmper for deres søstres ret til at vælge visse dele af deres kulturelle bagland eller religion fra. Retten til selv at vælge gælder ikke kun TIL-valget af tørklæde, som samfundet skal acceptere. Retten til at vælge gælder også TIL-valget af et vestligt liv, som det muslimske bagland og minoritetsmiljøet skal acceptere.

Min stemme er vigtig, fordi jeg har skarpe holdninger til det dobbeltliv og den sociale kontrol, som mange unge flerkulturelle unge oplever. Samtidig forsøger jeg at rumme, at nogle mennesker ønsker at fastholde det liv efter eget valg. Retten til at bære tørklæde bliver der kæmpet for, og det bakker jeg op om; men hvem kæmper for retten til at smide det?