Et opgør mod social kontrol

Et opgør mod social kontrol

Et opgør mod social kontrol

Dette indlæg er baseret på artiklen fra politikken. “Kære minoritetskvinde, Du skal ikke tro, at du har ret til noget”

En tankevækkende artikel, hvor Nazila Kivi kritiserer samfundets higen efter bestemte, kritiske minoritetsstemmer, der helst skal tage afstand og rakke ned på andre minoriteter, og derfor bliver set som mere “velintegrerede”. Det er desværre noget, jeg kan genkende. De ting, som hun peger på, er i den grad aktuelle.

Men een ting, som jeg beskæftiger mig med i min virksomhed er Social kontrol. Der er kæmpe problemer forbundet med social kontrol i DK. Det gælder ikke kun etniske minoritetsgrupper, men i det hele taget har vi travlt med at kontrollere, hvad andre gør, hvordan, og om de så er “normale”, “danske”, “integrerede” osv.

Som hun skriver det “Underkastelse og assimilation er vejen, hvis man skal passe ind i kassen”. BORTSET fra, at det både gælder majoritetskassen og kasserne i visse minoritetsgrupper. Minoritetskvinder skal ud af både den ene og den anden kasse, og det er immervæk kun godt, at nogle af deres stemmer bliver trygt i aviser, også selvom, at de indimellem formulerer sig uheldigt, generaliserende og rakker ned på andre minoriteter/eget bagland. Når en kvinde/mand udtaler sig kritisk, eller særdeles kritisk om egen baggrund eller religion, er det et led i en dannelses/løsrivelsesproces. Læseren – altså du og jeg, må være klogere end det. Vi må ikke falde i den generaliserende diskurs. Samtidig er det vigtigt at erkende, at der findes mange unge mennesker, uanset baggrund, der har brug for opbakning til at bane egne veje. Det koster indimellem knubs og vrede rettet mod sit bagland‪#‎nuanceretintegrationsdebat‬ ‪#‎respektfuldintegration‬ og‪#‎stopgeneraliseringer‬

Leave a comment

Name
E-mail
Website
Comment